Urenadministratie

Het is voor een startende ondernemer en parttime ondernemer in begin niet verplicht om een urenadministratie op te zetten, maar een urenadministratie biedt voor genoemden veel voordelen. Een van de voorwaarden om door de Belastingdienst als ondernemer te worden gezien, is dat u voldoet aan het urencriterium. Dat houdt in dat u moet kunnen aantonen dat je minimaal 1225 uur per jaar werkzaam bent voor uw eigen bedrijf. Wanneer u uw gewerkte uren bijhoudt, kunt u aantonen dat u aan het urencriterium hebt voldaan en dus recht heeft op bepaalde fiscale aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Wanneer u ruimschoots aan het urencriterium voldoet, is het bijhouden van uw gewerkte uren voor de Belastingdienst veel minder van belang. Het valt dan immers relatief makkelijk aan te tonen dat u minstens 1225 uur in je zaak hebt gestopt.

Het urencriterium betekent dat u per kalenderjaar minimaal 1225 uur aan uw eigen onderneming hebt besteed. Daartoe valt alles: van het daadwerkelijk uitvoeren van de hoofdtaken, de boekhouding tot aan de uren die u heeft gestopt in het starten van het bedrijf, dus nog voordat u zich heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Die minimaal 1225 gewerkte uren moeten binnen één kalenderjaar vallen om te voldoen aan het urencriterium.

Urenregistratie is dus fiscaal  van groot belang. De regelgeving is echter ingewikkeld. Een goede boekhouder is bekend met deze regels en beschikt over een goed systeem voor het administreren van de uren die u aan uw onderneming besteedt. Vraag daarom nu meerdere offertes van boekhoudkantoren aan, die u kunnen helpen uw urenadministratie zo goed mogelijk op te zetten en bij te houden. Vergelijk en bespaar!

Meld uw bedrijf vandaag nog aan en ontvang meerdere boekhoudoffertes! Vergroot uw omzet door hoge kwaliteit leads te ontvangen van potentiële klanten uit uw regio. U betaalt alleen de leads die u ontvangt en uw deelname is altijd opzegbaar. Schrijf uw bedrijf vandaag nog in en vergroot uw omzet.

U vult één formulier in en ontvangt snel meerdere gratis offertes op maat van boekhoudkantoren uit uw regio. Zo bespaart u tijd én geld.